Понекогаш, погрешните избори не’ носат на вистинските места

Бидете совесни, самокритични, почитувајте ги личните односи, бидете подготвени да се жртвувате; да работите многу и квалитетно; скријте ја иритацијата и потиснете го бесот. Покажете ја само светлата страна на карактерот и обвинувајте се за се’. Трпеливо поднесувајте подлост или агресија од другите, бидете кротки. За да се разболите од сериозна болест, 'мора' да бидете... Continue Reading →

Прифатете ги деновите кога ништо не ви оди, кога сте лути, тажни, нерасположени

За нашиот оптимален емоционален, телесен и когнитивен развој и здравје потребна е нежност, грижа и љубов. Се чини  таа потреба за љубов не престанува додека сме живи. Човек кој покрај себе нема друг човек- венее, губи разум, се разболува. Другите луѓе ни требаат за да можеме да се видиме во нивниот поглед, да добиеме одговори... Continue Reading →

Пред да почнеш да зборуваш- слушни. Пред да напишеш- размисли

Јас сум секогаш среќен. Дали знаете зошто? Затоа што никогаш не очекувам од никој ништо. Очекувањата секогаш се претвораат во болка. Животот е краток, затоа сакај и почитувај го тој дар кој го имаш. Биди среќен. Насмевни се. Пред да почнеш да зборуваш- слушни. Пред да напишеш- размисли. Пред да потрошиш- заработи. Пред да се... Continue Reading →

Премолчениот збор е твој роб, а кажаниот твој господар

Вашиот збор е дар кој потекнува директно од Бог. Со помош на зборовите вие ја изразувате својата креативна сила. Се’ искажувате со зборови. За што сонувате, што чувствувате и какви сте вие всушност, сето тоа се манифестира со зборови. Зборот е сила, тоа е ваша способност на изразување и комуникација, мислење, а со тоа и... Continue Reading →

Среќните луѓе не бараат многу..Се радуваат на ситници

Каде е твоето благо? Дали го собираш благото на земјата или го собираш благото за небото? Ништо од твоето благо на замјата, кое го собираш нема да го понесеш со себе. Работиш од утро до мрак, за да стекнеш уште повеќе, а немаш време да одиш во црква, немаш време да ги посетиш старите родители... Continue Reading →

Дали е полесно да се трпи емотивна болка или да се тресне вратата и збогум?

Некои луѓе, наместо да развиваат самољубие, остануваат во тешки односи, кои им штетат, на нивниот душевен мир. Полесно им е да ја трпат емотивната болка, отколку да ја треснат вратата и да ги прекинат односите кои им прават толку штета. Дали ви е позната онаа состојба на страдање, по раскинување на врска? Исто се случува... Continue Reading →

Ако навистина ти значам, покажи го тоа со дела а не со зборови

Сакам човек кој ќе стои зад своите зборови. Можеби е премногу да се бара такво нешто во овој денешен модерен свет, но јас на тоа инсистирам. Те молам, не биди некој чии зборови и дела се потполно контрадикторни. Досадни се веќе луѓето со погрешни зборови и празни ветувања. Досадни се веќе тие контрадикторни. Не сакам... Continue Reading →

Ти посакувам, никогаш да не го почувствуваш пеколот на болката низ која поминав, сакајќи те тебе

Ти посакувам…ти посакувам, никогаш да не го почувствуваш пеколот на болката низ која поминав, сакајќи те тебе. Ти посакувам, никогаш на своја кожа да не ја почувствуваш, јачината на вонземската болка. Тоа дури не е ни болка, тоа е состојба на губење на разумот, лудило, потребата да исчезнеш, да те нема. Тоа е состојба, кога... Continue Reading →

Зошто не можете да ги разберете среќните луѓе во ова лудо време?

Замислете дека можете да живеете живот, создаден само за вас. Замислете да можете да живеете со леснотија и со милост, сигурни во сознанието дека се’ се развива точно онака како што треба. Замислете го чувството дека сте сакани и имате подршка во животот секој ден, имате самодоверба и алатки со чија помош ќе ги остварите... Continue Reading →

Кога една врата се затвора, друга се отвора

Во животот многу работи имаат свој завршеток. Било да станува збор за односи, работа или некое друго животно случување, не дозволувајте тоа да го уништи вашиот живот. Земете си некое време за тагување, исплачете се и тргнете понатаму. Кога една врата ќе се затвори, друга се отвора. И тоа навистина е така, затоа не зјапајте... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑