Танцувај живот, со кој сакаш ти!

Постои само тек.

Тек на животот.FB_IMG_1532359419328

Сите пракси и медитации се потребни само зa да се влезе во животот и поради ништо друго.

Кога си во текот, потребата за уште нешто исчезнува.

Во него нема стравови или сомнеж, само движење напред. Не е потребно специјално да се занимаваш со саморазвој или слично. Се’ доаѓа, само по себе во текот на животот и  го носи на јарболот. FB_IMG_1533235274252

Само се будиш наутро и го следиш првиот сигнал на животот.

Оној другиот, третиот и бранот веќе те носи.

И многу работиш и се движиш а не размислуваш за тоа како изгледаш во процесот и што мислат за тебе.

Само земаш и делуваш.

Затоа што не можеш да не делуваш.FB_IMG_1533235445899

Веќе си на бранот, на самиот гребен. Падот секогаш боли, особено ако од залет ќе дојдеш до дното.

Но, секогаш можеш да се кренеш, да ги намачкаш модриците и раните со јод и повторно да тргнеш напред.

Затоа што тој ветар и духот на слободата кој еднаш си го почувствивал, на бранот е невозможно да се заборави.

И душата тежи кон него повторно и повторно.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: