Кога ќе кажеш “Сакам да го следам своето срце”

Кога ке кажеш “сакам да го следам своето срце”, тоа значи дека мораш да прифатиш, бидејќи прифакањето е љубов.

Но, за да знаеш за таа Љубов мораш да живееш. Затоа прифати сѐ! fb_img_1534680642037

Безусловна љубов не е љубов во која нема никакви услови, туку онаа во која постои безусловно прифаќање.

Кога ќе прифатиш сѐ, тогаш и сѐ ќе се промени. Запомни сѐ ова што ја опкружува твојата свест е само миг, едно трепнување, а во него е содржан комплетен Универзум, цело создавање!

Љубов е простор во кој сѐ се одвива. Таа бара ти да бидеш тој ветер што ќе дувне, кој ќе трепери. Тоа можеш само ако си слободен, потполно слободен.

Затоа на сѐ кажи: “Те сакам!”.

Прифати, исцеди го секое искуство преку својата одлучност дека ќе сакаш без исклучок. Тоа е свест на Срцето која тогаш тебе те прати. 

 

Нено Љубичиќ

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: