Дали страдањето е навистина неопходно ?

Да и Не.

Ако не сте поминале низ страдања, нема никогаш да ја имате длабочината како човек и во вас ќе нема скромност и сочувство.

Сега не би ги читале овие зборови. fb_img_1534425383828

Страдањето го разбива егото и така доаѓа до точка кога и служи на смислата. Страдањето е неопхпдно дури не го сфатите неговото – беспотребно.

 

Екарт Тол

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: