Те гушкам и не заборавај…’Made may day’..

 – Поважно е да бидеш љубезен, отколку во право.
– Да научиш, дека секогаш за некој треба да се молиш, ако тој нема сила да си помогне себе си на друг начин.
– Потребен ти е пријател за глупирање. Нема врска колку е сериозен животот и што се бара од тебе.
-Подај рака, ако на некој му е потребно. Научи да имаш срце со разбирање.
– Биди секогаш благодарен на Бог, што не ти дава тоа што го посакуваш. Тој секогаш има подобар план за тебе.
– Малите секојдневни случувања, можат животот да ти го направат спектакуларен.
– Секој има тврд оклоп, а под него душа која посакува да биде почитувана и сакана.
– Бог не направил се’ за еден ден. Зошто мислам дека јас можам?
– Ако фактите ги игнорирам или избегнувам, јас всушност не ги менувам.
– Не правам планови за освета, со тоа само дозволувам и понатаму да бидам понижувана.
– Знаеш дека всушност љубовта ги лечи сите рани, а не времето?
– Секој кој ќе го сретнеш, заслужува да го поздравиш со насмевка.
– Никој не е совршен додека не се заљубиш во него.
– Животот е тврд и тежок, но јас сум жилава и издржлива.
– Научив дека треба, под обавезно да подаруваш зборови, нежни и меки, бидејќи утре можеби ќе мора да ги изедеш.
– Насмевката е најефтиниот начин да го поправиш својот изглед.
– Не можам да бирам, како ќе се чувствувам. ама можам да одлучам што ќе направам со тоа.
 


Напишете коментар

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: