На патот до вистината

На патот до вистината се патува со срце а не со глава.
Срцето треба да ни биде главен водич!
Не умот.
Кога одиме со срце, се соочуваме со своето его, го предизвикуваме и на крајот го победуваме.
Да се запознае сопственото его, значи да го запознаеш Бог.

’40 правила на Љубовта’- второ правило
Елиф Шафак

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: