Скршеното срце крие големо богатство

Умот и љубовта создадени се од различни материјали.
Умот луѓето ги врзува во јазли и ништо не ризикува, а љубовта ги одврзува сите јазли и ризикува се’.
Умот е секогаш внимателен и советува: ‘Чувај се од премногу блажества’ а љубовта вели: ‘ Во ред е! Скокни!’.
Умот не е лесно да се скрши, додека љубовта се крши во најситни делови.
Сепак во тоа скршеното, е скриеното богатството.
Скршеното срце крие големо богатство.

’40 правила на Љубовта’- петто правило
Елиф Шафак

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: