Kaко го доживуваме Бог

Како го доживуваме Бог, покажува како се доживуваме себе си.
Ако Бог во нас предизвикува страв и вина, тоа значи дека од нас извира многу страв и вина.
Ако Бог го доживуваме полн со Љубов и сочувство, ние сме исти такви.

’40 правила на Љубовта’- прво правило
Елиф Шафак

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: