Или ти управуваш со денот, или денот управува со тебе

 Осаменоста и самотијата се две различни состојби. Кога сте осамени, лесно ќе се убедите и ќе поверувате дека сте на вистинскиот пат. Самотијата е нешто подобра за нас, бидејќи тоа значи да си сам, но не и осамен.

Сепак, на крајот, најдобро е да се пронајде личност која ќе ви биде огледало. Запомнете, само во срцето на другиот можете вистински да се видите себе си и божјата присутност во себе.

’40 правила на Љубовта’ – Елиф Шафак

седмо правило

Leave a Reply

Up ↑

%d