Ќе имаш насекаде грешки зад себе, ич да не те боли. Запомни го ова. Ич да не те боли, мора така.

“Но кога луѓето ќе кажат дека си згрешил… и ќе имаш насекаде грешки зад себе, ич да не те боли. Запомни го ова. Ич да не те боли, мора така.

Сите кристални топки што си ги скршил биле само живот… не се тоа грешки… тоа е животот…. а вистинскиот живот можеби е токму оној што се распрснува, тој живот од сто други што на крајот ќе се распрсне … … јас тоа сум го разбрал, дека животот е полн со луѓе што одат со своите џамлии во џебовите… тажни нескршливи џамлии… и затоа ти не престанувај никогаш да дуваш во твоите кристални топки… убави се, и сакав да ги гледам сето време што бев крај тебе… во нив се гледаат толку нешта… и тоа те исполнува со радост… никогаш не престанувај… и ако еден ден се распукнат и тоа ќе биде животот, на свој начин … прекрасен живот.”

Замоци на гневот – Алесан

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: