Среќни во допирот со својата душа

 Човечката природна состојба е радост. fb_img_1539349689710

Кога вистински сме среќни во допир со душата, можеме да ја почувствуваме. Болката и страдањето кои ги чувствуваме низ негативните емоции или негативните искуства само се сретство кое ни зборува како не треба да се живее. Кога ќе научиме да откриваме што ни се случува, можеме да превземеме неопходни промени за да можеме да се вратиме во природна состојба и да почувствуваме секојдневната радост и среќа.

За да биде душата задоволна, човек треба да живее

* во дом исполнет со добри вибрации

* во мирна состојба на умот и духот ( да се учи неутрална состојба )

*да се биде во љубов со сите работи и луѓе околу себе( да се отвори срцевата чакра) * Да се научи да се поврзува со божјата енергија( да примате и да давате Благослови)

Дури тогаш душата може да биде среќна.fb_img_1539349516594

Под такви вибрации, плаќањето на сметки, секојдневни проблеми, промената на емоции, тешките односи, болестите, односите со тинејџерите или постарите во домот, ќе ги разбереме како нормални настани и свои секојдневни животни лекции, со кои нема да будиме во себе лутина, нема да се проптоваруваме со грижи и нема да бидеме екстремно бесни, туку со убава енергија и без тензија ќе  ги решаваме сите предизвици.

извор: Бебамур

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: