Пеколот е овде и сега. И рајот исто така..

Пеколот е овде и сега.И рајот исто така.

Престанете да се грижите за пеколот или да сонувате за рајот, бидејќи и едно и друго постои сега во овој момент.

Секој пат кога се вљубуваме се воздигнуваме во рај.

Секој пат кога се мразиме, завидуваме или се караме, одиме право во огнот на пеколот.

40 правила на Љубовта’-25 правило

Елиф Шафак

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: