На крајот, не се бројат годините. Животот во тие години се брои

Бог има полни раце работа, како надворешно, така и внатрешно.

Тој во потполност е заокупиран со вас. Секое човечко суштество е процес кој пополека, но неизбежно се движи кон совршенството.

Ние сме недовршени уметнички дела кои го чекаат завршетокот, кои се трудат да бидат довршени.

Бог се занимава со секој од нас посебно затоа што човештвото е уметност кое личи на врвна калиографија во која секоја точка е подеднакво важна за севкупниот впечаток.

’40 правила на Љубовта’- 15 правило

Елиф Шафак

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: