Љубовта не поставува многу прашања

“Љубовта не поставува многу прашања, бидејќи ако почнеме да размислуваме, ќе почнеме да се плашиме.

Тоа е необјаснив страв и залудно е да се обидеме да го изразиме со зборови.

Тоа може да биде страв дека ќе бидеме презрени, дека ќе бидеме отфрлени, дека ќе ја прекине убавината.

Можеби изгледа смешно но така е. Затоа и не се поставуваат прашања туку се дејствува, како што самиот безброј пати рече, се прифаќа ризикот.

Паоло Коељо

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: