Вие не сте вљубени – вие сте љубов

Со вљубувањето, вие останувате дете; со растењето на љубовта, вие созревате.

Со текот на времето љубовта не станува врска, таа станува состојба на вашето постоење.

Вие не сте вљубени – вие сте љубов.

Ошо

 

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: