Две срца кои чукаат со ист ритам

Ние сме создадени на негова слика и прилика, но сите сме различни и единствени.
Не постојат две исти личности.
Не постојат две срца кои чукаат со ист ритам.
Бог да сакаше да сме сите исти, такви би не’ создал.
Затоа непочитувањето на различноста и наметнување на сопствените мисли на другите е исто што и непочитување на светоста на божјиот план.

’40 правила на Љубовта’- 21 правило
Елиф Шафак

 

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: