Во нашата среќа живееме, во нашата болка учиме живот

Тоа е едноставната тајна за среќа. Што и да правите, не дозволувајте минатото да помине низ вашиот ум, не дозволувајте иднината да ве вознемирува.

Бидејќи минатото повеќе го нема, а иднината сè уште не е овде.

Живеењето во сеќавањата, живеењето во фантазиите е живеење во нешто што не постои.

А кога живеете во нешто што не постои, го испуштате она што постои.

Нормално дека ќе бидете мизерни бидејќи ќе го испуштите целиот ваш живот.

Ошо

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: