Не се грижете каде ќе ве однесе патот

Не се грижете каде ќе ве однесе патот.

Наместо тоа насочете се на првиот чекор.

Тоа е најтешкиот дел и тој дел е ваша одговорност.

По првиот чекот дозволете работите да се одвиваат по природен тек и се’ понатаму ќе следи.

Не бидете набљудувач на движењето. Бидете движење.

’40 правила на Љубовта’-20 правило

Елиф Шафак

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: