Кога си далеку од мене..

Сега ми е јасно дека веќе долго се движев кон тебе и ти  кон мене.

Иако ниту еден од нас не знаеше за оној другиот пред да се сретнеме, постоеше некој вид  несвесна извесност која радосно пееше под нашето незнаење и која не’ спои.

Како две осамени птици кои летаат преку големи прерии по пресметката небеска, за сите овие години и сите животи ние се движевме еден кон друг.

Старите сништа беа добри, не се остварија, но среќен сум што ги сонував.

‘Мостовите на реката Медисон’

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: