Човекот можеш да го убиеш и со неразбирање

Човекот можеш да го убиеш и со неразбирање.

Долго, упорно, доследно отсуство на разбирање.

И човек, жртва не паѓа од еден удар туку омалаксува.

И покрај тоа, често во очите на неупатените изгледа како во најголем дел сам одговара за вината за своја судбина..

 

Иво Андриќ

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: