Љубовта ја сака слободата, сакај ја и ти

Кога љубовта ќе прошета низ твоето тело, твојата мисла, кога ќе го примиш нејзиниот облик и низ тебе ќе живее и на светот ќе му се покажува- таа мора да биде слободна тоа да го прави.

Тргни се настрана.

Не и се плеткај!

Љубовта ја сака слободата, сакај ја и ти.

Манифестира се она што треба Ти да направиш за да се почувствуваш среќен.

Само покажувај.

Само допуштај.

Тоа е се’.

by Рита

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: