Кога ќе ми кажеш дека ме сакаш

Ми зборуваш дека сакаш дожд, но користиш чадор за да одиш по дождот.

Ми зборуваш дека сакаш Сонце, но бараш ладовина кога тоа сјае.

Ми зборуваш дека го сакаш ветрот, но кога дува го затвораш прозорецот.

Затоа се плашам кога ќе ми кажеш дека ме сакаш.

 

Bob Marley

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: