Бојата на ружата

Ако сакате да го смените начинот на кои другите се однесуваат кон вас, најпрво треба да го смените начинот на кој вие се однесувате кон себе.

Ако не научите да се сакате самите себе, потполно и искрено, нема начин да бидете сакани.

А кога ќе ја постигнете таа состојба, бидете благодарни за секој трн кој бил насочен кон вас. Тоа е знак дека наскоро ќе бидете опкружени со ружи.

’40 правила на Љубовта’- 19 правило

Елиф Шафак

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: