Кога се’ друго е бескорисно, сеуште можеме да сакаме

Тогаш ни преостанува само љубов. Во такви моменти, кога се’ друго е бескорисно, сеуште можеме да сакаме- без очекувања и ништо за возврат, ни потврда ни благодарност.

Ако успееме во тоа, енергијата на љубовта почнува да го менува светот околу нас.

Кога таа енергија ќе се јави, значи дека успешно ја завршивме својата задача.

Паоло Коељо

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: