Мораш да научиш да продолжиш

“Мораш да научиш да продолжиш. Тоа е дел од тоа. Дел од она што ја прави љубовта кон некого. Кога некој навистина го сакаш, тогаш го доживуваш како продолжение од себе. Не го сакаш само заради себе. Љубов е кога знаеш да пуштиш. “

— Meша Селимовиќ

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: