Порака за добро утро

Kога сме заљубени подготвени сме да се жртвуваме поради саканата личност. Веруваме дека таа е подготврна тоа исто да го направи за нас.
Вистина е дека во своите размислувања сме нереални.
Не ја земаме во предвид егоцентричната, себична страна на човечката природа.
Затоа често се вели: ‘Не го сакаме ние оној другиот, туку она што чувствуваме додека сме со него/ неа’.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: