Не можеме да живееме сами

Сум видел неколкупати како пролетта се претворила во ужасна зима. Ние луѓето сме дружељубиви. Не можеме да живееме сами. За нашите животи да бидат возможни, мораме да зависиме од општеството. Едно е да ја урнете владата или да ги блокирате улиците.

Но, сосема друга работа е да креирате и градите подобро општество, на коешто му треба организација, дисциплина и долгорочна работа. Да не ги помешаме двете работи.

Сакам да бидам јасен: јас имам симпатии кон младешката енергија, но мислам дека таа никаде нема да стигне доколку не созрее.

Хозе Мухика –  некогашен претседател на Уругвај

 

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: