Не се плаши од бурите во твојот живот

Бурите доаѓаат не за да потонеш, туку да научиш да пловиш и во невозможни услови.

За да ја сфатиш својата сила. За да се сетиш на својата моќ. Повеќе да уживаш во своето мирно пристаниште. Досадата го убива животот и кога нема бури тој постојано ќе биде ист, досаден и за тебе.

ТИ не си бил свесен ни дека постоиш. Се угасна. Умираш. Затоа не се плаши од бури, ќе сфатиш колку те поместиле напред.

Ти даваат нова енергија, те полнат со живот. По бурата не си ист. Затоа бурите и постојат. Раѓаат нов ТИ.

Поголем од тоа што беше.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: