Да знаеш кога е доста

Мерка. Да знаеш кога е доста, да почувствуваш колку смееш, до каде можеш, од каде нема враќање.

Да не копаш рана, да не сметаш во радувањето со бучно одобрување; да бидеш тука, да не бидеш терет, туку тег на вагата на леснотијата на постоењето.

Мерка.

Така потребна а така лажлива; драгоцена за оној кој ја има. Мера.

Бранкица Дамјановиќ

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: