Бог ќе тргне некои луѓе од твојот живот, само за да те заштити

Сега, таму каде што се наоѓате, не преставува ваше пристаниште за цел живот. Потребно е да се менувате и тогаш работите и луѓето околу вас ќе се менуваат. Доаѓаат околности, подобри и оние кои ве исполнуваат.

Многу луѓе нема да ве разберат. Ќе добивате разни епитети, но за тоа, вас ви е  баш гајле!

Не ви е важно нечие разбирање или потврда. Бидете подготвени за тоа дека вашите постапки и зборови ќе се извртуваат или ќе се тумачат погрешно.

Но….тоа големо НО, кое е вредно милион долари – за другите не треба да се грижите.

Одете низ овој живот доселедни на себе. Секој има право да го бира својот пат. Само пополека климајте со главата на зборувањето на другите, бидејќи оној кој ја знае вистината и кој во неа наоѓа мир нема потреба и другите да ги убедува во својата животна филозофија.

Животот ве сака, многу силно, многу…

by Рита

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: