Злото во луѓето, крие голема болка

“Овој пат јас нема да ви раскажам една приказна. Јас само ќе ви кажам дека лудилото е неможност да ги пренесете вашите идеи.

Тоа е како да сте во странска земја, можете да видите и да разберете сè што се случува околу вас, но невозможно е да објасните што знаете и да ви се помогне, бидејќи не го разбирате јазикот што го зборуваат таму.”

Паоло Коељо

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: