Што е среќа?

Впрочем, што е среќа?

Љубов, ми велат.

Но, љубовта не носи и никогаш не донела среќа. Напротив, тоа е постојана состојба на анксиозност, бојно поле; тоа се непроспиени ноќи, постојано прашувајќи се дали ја правиме вистинската работа. Вистинската љубов е составена од екстази и агонија.

Паоло Коељо

Leave a Reply

Up ↑

%d