Боб Марли: Само еднаш во животот ќе најдеш некој кој целосно може да го преврти твојот свет

Само еднаш во вашиот живот, верувам во тоа, ќе најдете некој кој целосно ќе да го преврти вашиот свет наопаку. Зборувате со нив за работи кои никогаш не сте ги споделиле со друга душа и тие апсорбираат сè што кажувате и сакате да слушнете уште повеќе. Споделувате надеж за иднината, соништата што никогаш нема да се остварат, целите кои никогаш не биле постигнати, и многу од разочарувањата што ги носи вашиот живот.

Кога нешто прекрасно се случува, не можете да дочекате да им кажете за тоа, знаејќи дека ќе ја делат вашата возбуда. Не се плашите од плачот кога боли или се смеете кога правите будала од себе.

Тие никогаш не ги повредуваат вашите чувства и не прават да се почувствувате дека не сте доволно добри, но тие ве подигаат и ви покажуваат работи за вас кои ве прават посебни, убави.

Никогаш нема никаков притисок, љубомора или конкуренција, туку само тивка тишина кога тие се во близина. Вие може да бидете свои и да не се грижите за тоа што ќе мислат за вас затоа што тие ве сакаат токму поради она што сте.

Она што изгледа незначително за повеќето луѓе, се чува во срцето и ќе бидат засекогаш почитувани. Сеќавањата на вашето детство се враќаат и тие се толку јасни и живописни како повторно да сте млади. Боите изгледаат посветли и брилијантни. Смеата станува дел од вашиот секојдневен живот, додека претходно можеби беше ретко или воопшто невозможно.

Телефонски повик или два во текот на денот ви помагаат полесно да поминете преку дневните обврски и секогаш да ја носите насмевката на вашето лице.

Во нивно присуство нема потреба за постојан разговор, вие сте задоволни само што ги имате во близина. Работите за кои никогаш не сте биле заинтересирани стануваат фасцинантни затоа што знаете дека тие се важни за таа личност која е толку посебна за вас. За таа личност размислувате во секое време и во сè што правите. Едноставни работи, како бледо сино небо, нежен ветер или дури облак од бура на хоризонтот, и ве потсетуваат на тоа.

Отворете го своето срце знаејќи дека постои можност, еден ден да бидете скршени и да ја почувствувате љубовта и радоста за која никогаш не сте сонувале. Откривате дека ранливоста е единствениот начин да му дозволите на вашето срце да го почувствува вистинското задоволство што реално не ве плаши.

Ја откривате силата знаејќи дека имате вистински пријател или можеби сродна душа која ќе остане лојална за вас. Животот изгледа сосема поинакво, возбудливо и вредно. Вашата единствена надеж и сигурност е во сознанието дека тие се дел од вашиот живот.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: