Вреди ли да се умре со празно срце

Прости од срце за да ти биде простено. Кога ќе простиш, ќе видиш колку е убав светот: мириси, звуци, бои, пеперутки, планини, водопади, извори и облаци: вреди ли тоа да се испушти, да се помине тој еден космички ден во немтурство, суета и гнев?

Вреди ли да се умре со празно срце, кога срцето е дадено за да биде полно, како саќе со најубав мед.

~ Венко Андоновски

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: