Заслужувам да бидам среќен

Има луѓе кои мислат дека ширењето на позитивна енергија може да се научи, дека постојат фрази, зборови или реченици сами по себе.

Не е така. Енергијата, позитивна или негативна, се наоѓа во човекот. Не може од човекот да излезе она што таму нема.

За да можеме да шириме мир, мораме најпрво со мир да се наполниме.

За да можеме да шириме радост, мора срцето да ни биде радосно.

Во спротивно и најголемите зборови на утеха ќе звучат како напад од устата на незадоволен човек.

Карл Јунг

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: