Да се сакаш себе си не е ништо себично

Да се сакаш себе си значи да се почитуваш, да ги цениш своите квалитети, да веруваш во себе, да бидеш сигурен дека имаш што да покажеш.

Да се сакаш себе си не е ништо себично. Тоа има врска со твоите животни цели. Ако не се сакаш себе си, како тогаш пред себе ќе поставиш скалила на успехот, по кои ќе се качуваш?

Како некој, на кој ти не му веруваш дека може, ќе успее да оствари тоа што сакаш? Како другите ќе поверуваат дека можеш ако ти прв не мислиш така? Затоа…сакај се прво себе си!

by Рита

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: