Денот е тежок. Ќе помине..

И кога ти се чини дека нема да можеш. Можеш. Ти се чини.

И кога ти се чини дека си сам и никој твој нема. Не си. Тоа е само миг.

И кога ти се чини дека денот е тежок. Ќе помине. Сите поминуваат.

И очите полни со солзи…

Исплачи се… И тргнувај понатаму.

Само ти се чини дека не можеш да одиш.

by Рита

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: