Секогаш на некој ќе му бидете центар на светот

Тажните мисли често можат да исчезнат само ако се смени перспективата. Понекогаш за нас ќе се залепат како смола и ни се чини дека сме двојно потешки, слаби и тешко ни е да се помрдниме и да ја откачиме таа меланхолија.

Вистина е дека светот делува како многу ладно, непријателско место кое нема разбирање за нас. Но, се е тоа далеку од вистината. Во таква состојба на умот, губиме допир со позитивната страна на перспективата, во која треба да уживаме кога животот ни се чини убав и богат.

Тоа значи дека е време да се потсетите на овие апсолутни вистини. Секоја следна реченица малку по малку ќе земе делчиња на вашето лошо расположение, додека ништо од него не остане.

Секогаш на некој ќе му бидете центар на светот.

Вашата насмевка може да направи среќен и некој на кој не му се допаѓате. Секоја ноќ некој за вас размислува пред да заспие. Ви се чини дека некој ве мрази, тоа е често затоа што се обидуваат да се како вас. Секој има барем две личности на овој свет за кој е подготвен да го даде животот. Во просек, најмалку десетина луѓе на светот ве сака на свој начин.

Животот е прекраток, секое утро да се будите со грижа на совест. И затоа сакајте ги луѓето кои се добри кон вас, заборавете на оние кои не се и запомнете дека се се случва со некоја причина.

извор: zdravaisretna

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: