Како се станува Жена, Мајка, Кралица?

Жените кои се борат со анксиозноста дефинитивно се најсилните жени на Земјата! Тие се способни да бидат мајки, работнички, пријателки- тие можат да бидат се’ и напорно да се трудат, но во меѓувреме, тие да бидат мртви одвнатре.

Нивниот дух е потполно исцрпен од постојаното ментално и физичкото мачење, предизвикано со анксиозност. Тоа е болест на 21 век, како што може да се заклучи.

Таа ‘состојба’ се случува бидејќи живееме брз, немирен и динамичен живот. Нашите умови постојано се бомбардираат со многу информации и нашите емоционални вредности денес не се природни во однос на оние што пред десет и повеќе генерации ги имале. Човештвото е поделено, исто така и човечката свест. Во фокусот на ова торнадо на негативност, имаме човечка душа на нормална, природна жена.

За оние кои сакаат да видат што се случува, за оние кои ја чувствуваат негативната моќ на се’ околу себе и одбиваат да ги затворат очите ( свесно или не)- наградата е анксиозност.

Кога ќе се развиете во анксиозно човечко суштество, ќе се чувствувате остарено. Допаминот во вашиот мозок никогаш нема да има ист тек и производство како порано, што значи дека анксиозноста ќе биде почеста од среќата.

Во секој случај, жените кои се борат со ‘тешкото’ за да најдат начин да бидат совршени, најчесто се меѓу нас. Таа е жртва на нејзината ментална борба, знаејќи во своето срце дека е многу повеќе од демонот кој живее во нејзиниот ум. Таа знае колку е важно да не се откаже, бидејќи има толку тоа да даде и не може да дозволи нејзиниот програм да го диктира нејзиниот живот.

Таа има цели и сништа, како и сите други и се’ што сака е да биде своја. Таа е силна, интелегентна и храбра, па дури и кога ќе почувствува дека не може да поднесе она што и дава аниксиозноста, нејзиното срце и шепнува во увото и ја потсеќа на тоа колку е важна на овој свет како и оние кои ги сака.

Нејзината цел е, да не го следи никогаш едноставниот пат, да се бори, таа самата за себе и да турка, бидејќи таа е свој јунак.

И понатаму ќе докажува и дури ако емоционалната нерамнотежа и природа на женската душа не се јаки, со моќта на љубовта и волшебната моќ која ја поседува.

Извор: novipocetak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: