За да ја излечите раната, треба да престанете да ја допирате

Кога ќе ги погледнете жените кои најмногу уживаат во животот, се прашувате како успеваат да бидат среќни. Можеби понекогаш им завидувате, посакувајќи да бидете како нив. Меѓутоа, тајната која толку ја кријат е, дека нивните весели очи всушност, се маски за нивните срца, исполнети со болка и тага.
Тие научија да се насмеат низ солзи, а среќата што им ја носат на другите, често е среќа што не можат да си ја дозволат себе си.

Повеќе сакаат радост отколку тага.
Жените кои наоѓаат причини да се смеат дури и кога им се плаче, често чувствуваат дека ќе ги оптоварат луѓето околу нив, ако ја изразат тагата, што ја чувствуваат длабоко во себе.. Тие наоѓаат некоја радост, за да ги прават луѓето околу себе среќни и за момент нивната болка исчезнува и сѐ е во ред со светот. Тие ги гледаат насмеаните лица околу себе, и за нив, тоа е бесконечно подобро од изгледот на загриженост.

Ја знаат болката која ја предизвикува чувството на безвредност. Робин Вилијамс еднаш рекол: “Мислам дека најтажните луѓе, секогаш се трудат да ги направат луѓето среќни, затоа што знаат како е да се чувствуваш апсолутно безвреден и не сакаат никој друг да се чувствува така”.
Жените што поминале неверојатни душевни болки, никогаш нема да им го посакаат истото, на своите пријатели и секогаш ќе ги бараат сончевите моменти кога врне, за да ги застанат лошите духови, на луѓето што ги сакаат.

Се смеат, да ја заборават својата осаменост.
Жените кои гледаат хумор во малите нешта, често пати избегнуваат подлабоко чувство на осаменост, што се заканува да ги победи, ако им посветат доволно внимание.
Тие сакаат да имаат некој што ќе ги сака, во нивните најмрачни моменти, некој кој останува на другата страна од осамените ноќи и ќе ги утеши, кога тагата ќе се врти. Размислувајќи за тоа колку може да биде болно, тие се смеат за да заборават дека се сами.

Осаменоста доаѓа секогаш кога смеењето ќе умре.
Нивното смеење, понекогаш служи само за да ја нагласи празнината што ја чувствуваат. Тие можат да изгледаат многу насмеани една секунда и сосема трезвено и сериозно следната секунда, поради болната вистина, дека моментите на забава, не можат да ја пополнат празнината одвнатре.
Љубовта што ја бараат, прифаќањето и разбирањето по кое тие копнеат, сè уште недостасува, и никакво количество хумор, никогаш не може да го пополни тој простор.

Тие го чувствуваат интензитетот на расположението, бидејќи поминале низ најлошите падови.
Потребна е жена која ќе ја види најтешката страна на реалноста, за да ја прегрне својата најубава страна. Таа може многу подобро да ги почитува светлите моменти во животот, бидејќи ги доживува длабочините на болката, што може да и’ се понудат, и таа е повеќе благодарна за добрите времиња што ги ужива. Сеуште може да ја доживее нејзината фер партија на болка, но тоа не ја спречува да раскажува со радост, кога ќе го добие, тој редок поглед на среќата.

Понекогаш се смеат за својата болка, за подобро да се справат со тоа.
Кога жените се шегуваат за тагата, ја осветлуваат својата осаменост, за забавата на другите луѓе, а тоа им помага да го изразат она што го чувствуваат, така што тие повеќе не мора да го игнорираат. Тие навистина може да минуваат многу, но разговорот за тоа преку хумор, ја отстранува и дел од болката што ја чувствуваат. Со тоа што се смеат, им олеснува да разговараат и исто така им овозможуваат на другите жени, да минуваат низ истото знаење дека не се сами.

Тие се генерално чувствителни на емоции.
Некои жени кои се чини дека уживаат во животот во потполност. Искуството што можат да го понудат, се со живописни детали, бидејќи тие се неверојатно чувствителни на емоции и расположенија. Тие знаат како да ја чувствуваат секоја емоција, позитивна или негативна, длабоко и интензивно, поради нивната чувствителност. Тие можат полесно да минуваат низ истото, бидејќи се’ почувствувале на своја кожа.


извор: https://independentwomen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: