Во секунда животот се менува и патот повеќе не ист

Ви носиме 4 едноставни и практични совети кои ќе ви помогнат полесно да ги носите одлуките… Дали одлучувањето ви создава проблеми или одлучувате во моментот?

Каков и да е одговорот, следете ги овие 4 совети кои ќе ви помогнат полесно да одлучувате.

-Не се замарајте со ситници: Некои одлуки се навистина големи и бараат внимателно разгледување, но на некои не морате да трошите премногу време. Не е исто ако одлучите да ја смените работата или што тој ден ќе ручате.

-Одлучете кога ќе донесете одлука: Ако сте од оние кои брзо носат одлуки, обидете се да поставите повеќе опции, но ако ви е потребна цела вечност да донесете одлука и поминувате низ безброј сценарија и чекори, поставете си рок за донесување на одлуки, и тргнете од дневниот ред барем неколку сценарија кои сигурно нема да се случат.

-Одредете приоритети и фокусирајте се на нив. Така ќе ви биде полесно да одлучите.

-Побарајте совет: Не носиме рационални одлуки. Добар начин да го прескочиме интуитивниот дел од мозокот е да побараме совет од некој на кој му веруваме а бил во слична ситуација

Извор: Sensa

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: