Некогаш човек ќе се умори


Може човекот да се умори, од многу обидувања а малку успех. Кога ќе примети дека има помалку луѓе кои одат со него… едни заминаа пред него а некои останаа зад него.

Ќе се умори човек кога животот нема да му возврати со иста мера, она што тој дава… И кога ќе види дека нема сила, не само за позитивни мисли, туку за било какви.

Ќе се умори човек од многу работи во животот. Но, едно му е многу јасно, ако се откаже од се’ дури тогаш е готово.

Никогаш не се откажувај.

Животот секогаш ќе донесе нешто добро.

by Рита

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: