Се борам за тоа што ми припаѓа…

После сите овие години, научив дека животот не се мери со бројот на годините, туку со оние моменти во кои имав сили да се смејам, храброст да продолжам понатаму и да се борам за тоа што ми припаѓа…

Научив дека среќата не е во убавината на лицето туку во очите кои ја препознаваат, и дека мудроста што е во книгите запишана, вреди само онолку колку е мојата моќ да ги разберам пораките и знаците…

Бранкица Дамјановиќ

Leave a Reply

Up ↑

%d