Нема назад..Збогум засекогаш!

Четириесетите, се години кога се прави големо спремање во животот. Она кога ти е смачeно некој да ти досадува, некој кој не те слуша, оној кој посакувашш да го менуваш, а гледаш дека не може.

Свесен си за тоа, кој те мрази, а ти се смешка, дека не можеш повеќе да гледаш завидливи луѓе околу себе, иако ги познаваш долго и добро, дека дволичноста ти се гади до коска.

Ти одат на живци пријатели, кои никогаш немаат време, ниту тогаш кога знаеш, дека го имаат.

Да, четриесетите се оние години, кога уживаш во она што го имаш и ‘баш те боли’ зошто нешто немаш. Да, тоа се оние години, кога можеш да се погледнеш во огледало и да си речеш: ‘Јас сум ОК’.

Се прифаќаш себе си со сите свои доблести и мани и можеш да си речеш: ‘Да, те земам за себе, до крајот на животот и во добро и во лошо’.

Кој не е тука, на тој пат да ти прави друштво и да те разбере, довидување, со здравје, збогум…

By Рита

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: