Не молчи – Кревај глава!

Дојдовме во ситуација да молчиме и кога ни е тешко – да не бидеме слаби.

Почнавме да молчиме и кога ни е убаво – да не тргни нешто по зло. Молчиме и за сопствените проблеми- за да го избегнеме срамот а за туѓите проблеми, се обидуваме да не не’ допираат.

Денес човекот го поминува времето молчејќи за најважните работи кои му се случуваат а дрдори за најбанални работи кои многу често не му се ни случуваат.

И се прашуваме- како тоа нас не’ опкружува толкава површност?

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: