И на лага можам да одговорам со вистина

Пријателите ми велат дека не се сите искрени, дека некои ме тестираат, дека ме лажат.

Но, што имам јас со тоа? И на лага можам да одговорам со вистина.

Да се доживее предавство и да се почувствува предавство, не е исто. Секој дава тоа што има. А да ни земе нешто, не може никој, посебно не оние кои се полни со себе.

Во нив ништо наше ионака не може да собере

Бранкица Дамјановиќ

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: