Oној кој те сака

Оној кој те сака нема да каже: ‘Биди моја’.

Оној кој те сака ќе каже: ‘Биди своја. Ако посакaш да бидеш и моја, јас нема да добијам само жена, ќе добијам многу повеќе’.

Вистина е тоа. Тој знае дека ќе добие радост во секојдневниот живот, мир, пријател, подршка.

Оној кој сака да подарува слобода. Кој слободата ја скратува тој всушност ништо не дава, што и да нуди.

Бранкица Дамјановиќ

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: