Предизвик да се насмевнете

Кога новиот ден започнува, нека ви биде предизвик да се насмевнете- искрено и со благодарност.

Кога нема да добиете она што сакате, поставете си себе си предизвик, да го почитувате она, дека на светот постојт многу луѓе кои никогаш нема да го имаат она што вие го имате сега. Не бидете љубоморни.

Кога ќе се ‘фатите’ себе си во размислување, како тревата е позелена некаде на друго место, нека биде добар повод повеќе да ја наводнувате тревата на која стоите.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: