Таа не е совршена. Не си ни ти

Таа не е совршена. Не си ни ти. И вие двајцата никогаш нема да бидете совршени.

Но, ако може да те насмее барем еднаш, да те натера да размислиш два пати, ако признава дека е човек и греши, остани покрај него и дај му најмногу што можеш.

Тој нема да цитира стихови, тој не мисли на тебе секоја минута, но тој го дава оној дел од себе, кој ти можеш да го уништиш и тој тоа го знае. Не му создавај болка, не се обидувај да го промениш и не очекувај од него повеќе од што може да даде. Не анализирај.

Го отвораш своето срце иако знаеш дека еден ден може да биде скршено и во отворањето на срцето доживуваш љубов и задоволство кое никогаш не си мислел дека е можна.

Сфаќаш дека ранливоста е единствен начин на своето срце да му овозможиш да го почувствува вистинскиот притисок кој е толку вистински, што те плаши.

Работите, кои порано не те интересирале, стануваат фасцинантни бидејќи знаеш дека и’ се толку важни на таа личност која ти е посебна. Мислиш на неа во секоја прилика и во се’ што правиш. Се присетуваш на неа како што се бледоплаво небо, нежен ветер, па дури и олуен облак на хоризонтот.

Длабоко верувам дека само еднаш во животот ќе најдеш луѓе кои се во состојба целиот твој свет да го свртат однопаку.

Боб Марли

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: