Се лечиме од некои зборови…

Посветете го својот живот на она што е убаво. Не трошете се на лоши работи. Немате толку многу време, ни толку енергија.

Животот е толку краток а изворот на енергија е толку мал. Едноставно е глупо да ја трошиш на тага, бес, омраза и завист. Употребете ја за љубов, употребете за некое творештво.

Употребете ја за пријателство, за медитација. Направете нешто со неа што ќе ве извлече. И што повеќе се искачувате, тоа повеќе изворот на енергија ќе ви биде достапен.

А највисоката точка на вашата свесност вие сте- речиси Бог. Се’ е то во вашите раце.

Ошо

Leave a Reply

Up ↑

%d